Internet i Marketing

Jednostavni saveti za Internet marketing, pretragu i poslovanje na Internetu

Autor

Kako da saznate ko vas je uklonio sa liste prijatelja na Fejsbuku?

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPodeli

Fejsbuk lista prijateljaAko imate puno prijatelja na Fejsbuku i želite da saznate ko vas je uklonio sa liste svojih prijatelja, možete to da učinite pomoću jednostavnog GreaseMonkey skripta. Postoji više sumnjivih Fejsbuk aplikacija koje vas navodno obaveštavaju kad vas neko ukloni sa liste prijatelja, međutim pravila i uslovi korišćenja Fejsbuka ne dozvoljavaju nijednoj aplikaciji da prati listu prijatelja na profilu.

Zbog uslova i pravila korišćenja Fejsbuka, moguće je pratiti listu prijatelja samo uz pomoć eksternih skriptova kao što je GreaseMonkey. Unfriend Finder je popularni GreaseMonkey skript koji prati vaše prijatelje i šalje vam obaveštenja kad vas neko obriše sa liste prijatelja ili ignoriše vaš zahtev za prijateljstvo. Prestanak prijateljstva na Fejsbuku može da se odigra na dva načina: kad vas neko doslovno obriše sa liste prijatelja i kad neko obriše ili sakrije profil. Unfriend Finder vas obaveštava i da li vas je vaš bivši prijatelj uklonio sa liste prijatelja ili je obrisao profil.

Instalacija je prilično jednostavna i podržava sledeće brauzere: Fajerfoks, Hrom, Operu i Safari.

Objasnićemo kako se dodatak instalira u Fajerfoksu.

Da biste mogli da koristite Unfriend Finder potrebno je da instalirate GreaseMonkey dodatak za Fajerfoks.

 

Instalacija GreaseMonkey dodatka za Fajerfoks

1) Kliknite na sledeći link https://addons.mozilla.org/fr/firefox/addon/greasemonkey/ i pritisnite zeleni taster da pokrenete instalaciju dodatka kao na slici dole.

 

Greasemonkey za Fajerfoks

 

2) Sad potvrdite pritiskanjem tastera Install. Dodatak se automatski instalira u Fajerfoks.

3) Restartovati Fajerfoks nakon instalacije. U donjem desnom uglu na paleti poslova (taskbar-u) videćete ikonicu Greasemonkey (glavu majmunčeta) što znači da je dodatak aktiviran.

 

Greasemonkey dodatak za Fajerfoks

 

Instalacija Unfriend Finder-a

4) Sada možete da preuzmete i instalirate Unfriend Finder Script ovde. Ako je Greasemonkey ispravno instaliran, treba da se pojavi sledeći prozorčić.

 

Unfriend Finder instalacija

 

5) Pritisnuti taster Install.

6) Sad možete da se ulogujete u Fejsbuk nalog i pratite ko vas je uklonio iz prijatelja. Pojaviće se uputstvo za korišćenje u šest koraka.

U glavnom i levom meniju uočićete novu stavku Unfriends.

 

Fejsbuk levi meni

 

Možete da konfigurišete skript klikom na Podešavanja.

Unfriend Finder je preveden na srpski jezik, pa ako koristite Fejsbuk na srpskom jeziku, možete da koristite i Unfriends na srpskom. Sam skript će da prepozna jezik i pitaće vas da li želite da koristite prevedenu verziju. Ako želite, kliknite na Next u iskačućem prozorčiću koji se pojavi.

 

Unfriends na srpskom jeziku

 

Unfriend Finder vam putem obaveštenja omogućava da pratite ko vas je uklonio iz prijatelja. Primer obaveštenja kakva ćete da primate:

 

obaveštenja o bivšim prijateljima na Fejsbuku

3 komentara na Kako da saznate ko vas je uklonio sa liste prijatelja na Fejsbuku?

 1. Marko - Buki blog says:

  Probao sam ovaj alat posto sam procitao tvoj clanak!!!

 2. sarah says:

  bas sam radoznala i isprobacu ovu alatkicu, mada ja nemam puno prijatelja :))))
  jedna me je izbrisala i odamh sam je otkrila :))))
  ali probacu jer me bas cacka :))

  • Alatkica je jako zanimljiva, svakako isprobaj. Mislim da nije važno koliko prijatelja na Fejsbuku imaš – ljudi koriste različite društvene mreže na različit način. Ja lično više volim da isprobavam različite alatkice, a s prijateljima da se nađem na kafici ili ispričam preko telefona ili Skype-a. :)

Postavite komentar

Možete koristiti HTML tagove i atribute:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>